Volta en quadriga a l’Hispània romana

La vostra propera tasca serà realitzar el recorregut de la Volta en quadriga a Hispània. Per això podeu fer servir els mapes de ciutats i vies romanes a l’Hispània romana que veuràs a continuació. A l’hora de fer els càlculs de les rutes et serà de molta ajuda el dispositiu Orbis, que van elaborar a la Universitat de Stanford, i que simula les rutes i els desplaçaments que es podien fer dins l’Imperi romà. També et seran d’utilitat calculadors de rutes com ara GoogleMaps o Via Michelin.

ImagenImagenImagenImagenImagen

 

Amb tot aquest material haureu d’elaborar el vostre propi itinerari, que haurà de recórrer les principals ciutats romanes de la Península Ibèrica. Podeu agafar com a model l’esdeveniment esportiu actual més similar a allò; el Tour de França. D’una banda, caldrà que especifiqueu en una pàgina i amb un mapa tot el recorregut i les etapes amb la distància que es recorre seguint les vies romanes (la distància, òbviament, haurà d’estar indicada en milles).

Per a cadascuna de les etapes del vostre recorregut, haureu de preparar una petita fitxa on indicareu algunes informacions sobre les ciutats per les que passa la cursa, així com la ciutat d’inici i final. En cada cas, haureu de recollir informació com ara, el nom actual de la ciutat, ubicació, la proximitat d’algun accident geogràfic rellevant (i el nom que aquest rebia en època romana) i una mica d’informació sobre aquestes ciutats en època romana (només en la ciutat d’inici i final de cada etapa). Hauríeu de fer referència a esdeveniments importants de la història romana que van tenir lloc en aquesta ciutat (fundació, batalles, destrucció, abandonament…); personatges il·lustres de la història de Roma que, o bé, en siguin originaris; o bé, que hi hagin viscut; monuments d’època romana que s’han conservat o que van existir, tot i que actualment hagin desaparegut; etc.

Altres criteris que haureu de tenir presents a l’hora d’elaborar el vostre itinerari seran els següents:

– El recorregut haurà de tenir un total de 15 etapes.

– Cada etapa no pot tenir una durada superior a 3 dies (en aquest aspecte us pot ser molt útil el programa Orbis).

– Per facilitar la logística de la cursa, haureu de vigilar que els finals d’etapa estiguin localitzats en ciutats importants.

– Les etapes començaran a la mateixa ciutat on ha acabat l’etapa anterior.

– El recorregut haurà de passar per totes les parts de la Península Ibèrica i per les principals ciutats romanes de l’època (les indicades al vostre llibre).

Anuncios

Una respuesta a “Volta en quadriga a l’Hispània romana

  1. Pingback: Proyectos en Ciencias Sociales 2017. Aprendizaje-Servicio, #abp, #abj. | Jose Luis Redondo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s